پایان نامه بررسی شیوه های فرزندپروری والدین و جایگاه کنترل در دانش آموزان پسر پایه سوم راهنمایی در 78 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات پایان نامه مورد نظر
پایان نامه کارشناسی با فرمت doc در پنج فصل:
چکیده فارسی
متن فارسی هر فصل با فونت B lotus و فرمت ورد و قابل ویرایش
فصل 1 مقدمه پژوهش
فصل 2 پیشینه و ادبیات پژوهش
فصل 3 روش پژوهش
فصل 4 یافته های پژوهش
فصل 5 بحث و نتیجه گیری
فهرست مطالب
ضمیمه ها
منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA
خلاصه ای از پایان نامه:
چکیده
جایگاه کنترل به عنوان خصیصه ای شخصیتی به این امر اشاره دارد که هر فرد مجموعه ای ازباورها وانتظارات دارد ، مبنی براینکه افراد یا عواملی هستند که پاداشها و تنبیه ها را در زندگی وی دراختیار دارند . دراین خصوص ، برخی ازافراد جهت گیری درونی دارند ، و معتقدند که تبحر ، سخت کوشی ،احتیاط و رفتار مسئولیت پذیر به پیامدهای مثبت خواهد انجامید . این دسته افراد جایگاه کنترل درونی دارند و به آنها درون نگر اطلاق می شود . ازطرف دیگر ، برخی افراد جهت گیری بیرونی پیدا می کنند و اعتقاد دارند که رویدادها ازطریق شانس ، قدرت دیگران و عوامل ناشناخته و غیرقابل مهار تعیین می شوند .
چنین افرادی جایگاه کنترل بیرونی دارند و به آنها برون نگر گفته می شود . در چارچوب شناسایی و مطالعه عوامل موثر بر شکل گیری جایگاه کنترل ، هدف اصلی این پژوهش بررسی رابطه بین نگرشهای فرزند پروری والدین و جایگاه کنترل فرزندانشان می باشد .
سه نوع نگرش فرزند پروری مورد بررسی در این پژوهش عبارتند از : نگرش سلطه گری ، نگرش وابستگی شدید و نگرش بی اعتنایی نمونه این تحقیق شامل 96 نفر دانش آموزپسرپایه سوم مقطع راهنمایی منطقه 3 شهرکرمانشاه بود که با روش نمونه گیری تصادف ی چند مرحله ای انتخاب شدند . این تحقیق شامل یک فرضیه اصلی و سه فرضیه فرعی در خصوص رابطه نگرشهای فرزند پروری سلطه گری ، وابستگی شدید وبی اعتنایی با جایگاه کنترل دانش آموزان بود . نتایج تحلیل آماری داده ها نشان می دهند که تقریبا همه فرضیه های اصلی و فرعی این تحقیق تایید شوند براساس این یافته های تحقیق ، پژوهشگران پیشنهادهایی درخصوص شکل گیری و اصلاح جایگاه کنترل دانش آموزان به والدین و آموزگاران ارائه می دهند .
کلید واژگان : فرزند پروری ، جایگاه کنترل
مقدمه
این امر مسلم است که خانواده بیشترین تاثیر را بر رشد شخصیت کودک دارد و جو حاکم بر خانواده و رفتار والدین می تواند در چگونگی احساس فرد ازخود و توانایی هایش موثر باشد . احساس استقلال و مسئولیت افراد در قبال کارهایی که انجام می دهند ، بستگی به نگرش آزادمنشانه یا مستبدانه والدینشان دارد . ( لوین[1] ، 1989 ) .
هرچند در ظاهر حمایت افراطی و سلطه گری والدین متفاوتند ولی هر دو این ویژگی را دارند که در کودک این احساس را به وجود می آورند که دیگران برای او تصمیم گیرند .هستند و خودش مسئولیتی در قبال شکستها و یا پیروزی هایش ندارد واین یکی ازخصوصیات افراد برون نگر است . نیکلی[2] ، 1994 )
اعتقاد به کنترل درونی اساسا در خانواده هایی آموخته می شود که در آن والدین گرم و حمایت کننده هستند ، فرزندانشان را به خاطر پیشرفت درکارها تشویق می کنند و سعی نمی کنند برآنها کنترل مستبدانه ای داشته باشند چنین والدینی در شیوه های تربیتی فرزندانشان دارای ثبات رفتاری هستند و سعی نمی کنند پیوسته قوانین را در خانه تغییر دهند و از تنبیه بیش ازحد استفاده کنند . ( همان منبع )
تحت چنین شرایط گرم و پذیرنده و حمایت کننده ای ، کودکان می آموزند که به خاطر شکستهای خود ، شرمندگی را پذیرا باشند ، همان گونه که درهنگام موفقیت احساس خوشبختی می کنند . ( کراندال [3]، 1991 )
پس اگر والدین می خواهند فرزندانی مستقل ، مسئولیت پذیر و دارای اعتماد به نفس داشته باشند ، باید در ارتباط با آنان گرم ، صمیمی و پذیرنده باشند ، و به آنان اجازه دهند مستقل باشند و در کارهای مربوط یه خودشان شخصا تصمیم گیرنده باشند .
[1] -Levin
[2] -Nekley
[3] -Crandall
بیان مسئله
سالهاست که روانشناسان و دانشمندان علوم رفتاری درصدد هستند ، عواملی را که باعث شکل گیری رفتار انسان می شود شناسایی کنند . گروهی مانند روانکاوان [1]که عوامل ناخودآگاه را تعیین کننده رفتارمی دانند ، معتقدند که افکار ، ترسها و خواستهای که افراد به آن آگاهی ندارند بررفتار انسانها اثر می گذارد . و گروهی دیگر رفتارگرایان [2]هستند ، که عوامل و محرکهای محیطی را در شکل گیری رفتار انسان موثر می دانند و معتقدند که فرد بر محیط عمل نمی کند ، بلکه محیط است که بر فرد عمل می کند و انسان باید اعتقادش را درباره آزادی رها سازد و این حقیقت را بپذیرد که بوسیله نیروهای پیرامونش کنترل می شود ( اسکینر [3]، 1973 )
روانشناسان بر اهمیت نقش خانواده بالاخص بر روابط متقابل کودک با والدینشان تاکید شده است ، تاثیر خانواده بر فرآیند رشد چنان بارز است که با وجود اختلافات موجود بین صاحب نظران روانشناسی ، اکثرآنان صرف نظر از مکتبی که به آن اعتقاد دارند ، کنشهای متقابل والدین و فرزندانشان را اساس رشد عاطفی و شناختی کودکان تلقی می کنند . ( بالبی[4] . فروید [5]. ریند [6]، 1983 )
محققین الگوهای متنوعی در خصوص ارتباط والدین و کودکانشان مطرح کرده اند و به این نتیجه رسیده اند که بعد از رفتار والدین در ارتباط با فرزندانشان از اهمیت زیادی برخوردار است که عبارتند از :
1- پذیرش در برابر طرد
2- آسانگیری در برابر سخت گیری . ( سیرز ، مک کوبی و لوین[7] 1986 ) .
کودکانی که خویشتن دار ، کنجکاو ، متکی به خود و نسبت به همبازیهایشان مهربان هستند ، والدینی مهربان ، پرحرارت و پذیرنده دارند . بنابراین ، تجارب فرد دوران اولیه زندگی و تجاربی که فرد از زندگی با والدین خود دارد بر اعتقادات و باورهای وی در آینده اثر می گذارد . ( الدر[8] ، 1989 ) .
گزارشها در مورد خصیصه افراد برون نگر در ایالات متحده ، افراد برون نگر 15 تا 20 درصد بیشتر والدینشان را به عنوان افرادی محدود کننده ، بیش از حد حمایت کننده توصیف می کردند . ( برلنت [9]، 2001 ) .
در مطالعه ای روی دانشجویان دانشگاه هاوایی در ایالات متحده ، دانشجویان درون نگر بیشتر والدینشان را مثبت و کمتر طرد کننده و مستبد می دانستند ، در صورتی که برون نگر ها عکس این خصوصیات را درباره والدینشان داشتند . ( رویس[10] ، 2002 ) .
از آنجا که نحوه برخورد والدین با کودکانشان و روشهای تربیتی آنها تاثیرات طولانی بر رفتار ، عملکرد و انتظارات و در نهایت بر شخصیت افراد در آینده دارد . والدین باید با تامل و دقت نظر بیشتری به تربیت و پرورش فرزندان خود بپردازند .
[1] - psychoanalysis
[2] -behaviorism
[3] -skinner
[4] -Bowlby
[5] -Freud
[6] -rind.B
[7] - sears,maccoby and levin
[8] -Elder
[9] -Bernat
[10] -Roies
هدف کلی :
هد ف اصلی این تحقیق ، بررسی رابطه شیوه های فرزند پروری والدین و جایگاه کنترل در دانش آموزان پسر پایه سوم راهنمایی می باشد .
اهداف جزیی :
1- تاثیر سلطه گری والدین بر جایگاه کنترل دانش آموزان مشخص شود .
2-تاثیر وابستگی شدید والدین بر جایگاه کنترل دانش آموزان مشخص شود .
3-تاثیر بی اعتنایی والدین بر جایگاه کنترل دانش آموزان مشخص شود .