سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پایان نامه بررسی تاثیر میزان عزت نفس بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان گروه روانشناسی دانشکده علوم اجتماعی در 91 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc


توضیحات پایان نامه مورد نظر


 

پایان نامه کارشناسی با فرمت doc در پنج فصل:

 

چکیده فارسی

 

متن فارسی هر فصل با فونت B lotus و فرمت ورد و قابل ویرایش

 

فصل 1 مقدمه پژوهش

 

فصل 2 پیشینه و ادبیات پژوهش

 

فصل 3 روش پژوهش

 

فصل 4 یافته های پژوهش

 

فصل 5 بحث و نتیجه گیری

 

فهرست مطالب

 

ضمیمه ها

 

منابع فارسی و انگلیسی به شیوه APA

 


خلاصه ای از پایان نامه:

چکیده

این تحقیق بروی 60 نفر دانشجویان رشته های روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه ازاذ اسلامی . در سال تحصیلی 91-92 انجام گرفت. ابراز مورد استفاده در این پژوهش عبارت بودند از آزمون عزت نفس کوپراسمیت می‌باشد. 

 

تحقیق حاضر در رابطه با بررسی رابطه عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانشجویان

 

دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرمانشاه در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی

 

 می‌باشد که نتیجه بدست آمده است که 1.میان عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی . در رشته­های روانشناسی و  علوم تربیتی 2.رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

 

میان عزت نفس دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی . در رشته­های روانشناسی و  علوم تربیتی تفاوت معناداری وجود دارد.3.

 

میان پیشرفت تحصیلی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی . در رشته­های روانشناسی و  علوم تربیتی تفاوت معناداری وجود دارد.


مقدمه:

 

انسان به عنوان یک موجود اجتماعی برای زندگی و ارتباط با دیگران ناچار است اطاعت از هنجارهای اجتماعی بین انسان‌ها را رعایت نماید . بعبارت دیگر « رفتارش باید مورد قبول اجتماع باشد » یکی از راه‌های اجتماعی شدن و مورد قبول واقع شدن ، رعایت انظباط و مقرراتی است که در اجتماع حکمفرماست . آموزش و پرورش و مدارس بعنوان یک سیستم اجتماعی و متشکل از افراد انسانی به منظور نیل به این هدف ،‌باید فعالیت‌هایی را پیش‌بینی کند که این مهارت اجتماعی را در دانش‌اموزان تقویت کرده و درونی سازد . امروزه نزد بسیاری از محققین برای افزایش و ایجاد نظم وانضباط روش‌های تربیتی غیرمستقیم و غیر کلاسیک مورد تاکید و تشویق قرار گرفته و اعتقاد بر این است که برای آموزش نظم تنها نبابد به آموزش کلاسی ، مقررات مدرسه و خانواده اکتفا نمود، بلکه استفاده از مشارکت جوانان و نوجوانان را در فعالیت‌های گروهی و انتخابی باید مد نظر قرار داد ، تا از این طریق علائق ، قدرت سازندگی ، ابتکار و خلاقیت دانش‌آموزان را افزایش داد و درکی کامل و سنجیده از اجرا مشارکتی فعالیت‌ها بدست آورد و راهکارهای ارتقاء نظم و انضباط در سطح جامعه را بدست آورد.احساس ما از خویشتن و آنچه در مورد خود می اندیشیم بر کلیه جوانب تجربه ما از زندگی اثر قطعی دارد . شیوه رفتار ما در کار و حرفه , در مسائل عشقی و عاطفی , درنقش پدر و مادر و در رابطه با فرزندان و در پیشرفت امور زندگی همه و همه متاثر و در گروی احساس ما از نقش خویشتن است  (بیابانگرد 1373).

 

 

 

1-2- بیان مساله:

 

 عزت نفس عبارت است از احساس ارزشمند بودن. این حس از مجموع افکار، احساس ها و عواطف و تجربیات مان در طول زندگی ناشی می شود. می اندیشیم که فردی باهوش یا کودن هستیم. احساس می کنیم که شخصی منفور یا دوست داشتنی هستیم.

 

این که مورد قبول و اطمینان هستیم یا خیر؟ خود را دوست داریم یا نداریم؟

 

مجموعه این برداشت ها و ارزیابی ها و تجاربی که از خویش داریم باعث می شود که نسبت به خود احساس خوشایند ارزشمند بودن و یا برعکس احساس ناخوشایند بی کفایتی داشته باشیم.

 

همه افراد، صرفنظر از سن، جنسیت، زمینه فرهنگی، جهت و نوع کاری که در زندگی دارند،نیازمند عزت نفس هستند. عزت نفس برابر است با خودباوری واقعی. یعنی خود را آن گونه که هستیم باور کنیم و برای خشنودی خودمان و دیگران تلاش کنیم.

 

عزت نفس واقعاً بر همه سطوح زندگی اثر می گذارد. در حقیقت بررسی های گوناگون حاکی از آن است که چنانچه نیاز به عزت نفس ارضا نشود، نیازهای گسترده تر نظیر نیاز به آفریدن، پیشرفت و یا درک و شناسایی استعدادهای بالقوه محدود می ماند (شاملو،1377).

 

به خاطر بیاورید هنگامی را که طرحی را به بهترین نحو به پایان رسانده اید چه احساس خوشی به شما دست داده است. افرادی که احساس خوبی نسبت به خود دارند، معمولاً احساس خوبی نیز به زندگی دارند.

 

آنها می توانند با اطمینان به خود و اطرافیان با مشکلات و مسئولیت های زندگی مواجه شوند و از عهده آنها برآیند. در میان رفتار‌های انسانی «رفتار بر پایه عزت نفس»، یک رفتار نیک، پسندیده و در شرایط عادی دارای حسن ذاتی است. افرادی که عزت نفس دارند در جامعه‌های قدیم و جدید و توسعه‌یافته صنعتی و کمتر‌توسعه‌یافته و ازجمله ایران به دیده احترام نگاه می‌شود. در این تحقیق ما به دنبال بررسی رابطه عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرمانشاه در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی هستیم.

 

 

 

1-3- اهمیت و ضرورت تحقیق:

 

اکثر صاحب نظران برخورداری از عزت نفس را به عنوان عامل مرکزی و اساسی در سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی افراد می دانند . این باور گسترش یافته و دارای تاریخچه ای طولانی است و عزت نفس برای اولین بار توسط ویلیام جیمز مورد بررسی قرار گرفت . سپس دانشمندان زیادی سعی بر بررسی ربطه ی بین عزت نفس و تاثیر آن بر ابعاد زندگی فرد داشته اند . اکثریت فرد هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف دارند افرادی که عزت نفس آنها بالاست تمایل دارند که بیشتر به نقاط قوت خود توجه کنند تا به نقاط ضعف همچنین این افراد آماده تر هستند تا ارزیابی های مثبت از خودشان را قبول کنند افرادی با عزت نفس پائین احتمالاً بیشتر ارزیابی های منفی را قبول می کنند در هرصورت سعادت و موفقیت هر فرد در گروه احساس خود ارزشمندی و احترامی است که وی به خود قائل است . نیاز اساسی ما درزندگی احساس خوب در مورد خودمان است ما نیاز داریم که خود را از نظر جسمی ، فکری ، احساسی و انسانی خوب و با ارزش بدانیم . چنین احساس ، انگیزه و محرک ما برای توفیق در انجام اموری است که در زندگی بر عهده داریم و از جمله این امور پیشرفت تحصیلی است که عزت نفس تحصیلی مبتنی بر مقدار ارزشی است که افراد به عنوان جوینده ی دانش برای خود قائل هستند که آموزش و پرورش سهم عمده ای در آن دارد . باید اعتراف کرد که بودجه سنگینی که از سوی دولت به وزارت آموزش و پرورش اختصاص می یابد باید در مسیر صحیحی صرف شود که باعث احساس ارزشمندی و پیشرفت تحصیلی دانش آنموزان و دانشجویان شود بدیهی است که مصرف نادرست آن باعث زیانهای جبران ناپذیری از جمله هدر رفتن عمر فراگیران و معلمان و اساتید و شکوفا نشدن استعداد های آنها خواهد بود و تحقیق حاضر از آن جهت حائز اهمیت است که یکی از عوامل در موفقیت و شکست تحصیلی دانش آموزان و دانشجویان شناخته شود و تمام دست اندر کاران امور آموزشی از تاثیر مهم عزت نفس و احساس ارزشمندی بر پیشرفت تحصیلی آگاه شوند و تلاش به عمل آورند تا با برخورد مطلوب و مناسب ، اعتماد به نفس و عزت نفس دانشجویان را بالا برده و در موفقیت تحصیلی آنها سهیم باشند

 

چون پیشرفت تحصیلی یکی از بزرگترین اهداف هر دانشجویی می باشد لذا در این تحقیق به یکی از مولفه هایی که بر آن تاثیر دارد مورد بررسی قرار دادیم که شامل عزت نفس می باشد و دارای اهمیت زیادی است.

 

عزت نفس یعنی احساس ارزشمند بودنِ این حس ناشی از مجموعه افکار، عواطف و تجربیاتِمان در طول زندگی است. وقتی که ما فکر میکنیم شخصی با هوش هستیمِ دوست داشتنی هستیم و خود را دوست داریم و برای خود ارزش قائل میشویم میگوییم عزت نفس داری اما وقتی که خود را شخصی کودن بدانیم و یا خود را احمق بدانیم فکر کنیم که دوست داشتنی نیستیم خودمان را دوست نداشته باشیم و برای خود ارزش قائل نشویم میگوییم عزت نفس نداریم.

 

جالب است که نداشتن عزت نفس در افت تحصیلی نیز نقش مهمی داردچرا که عزت نفس گذشته از سن، جنس و نوع کاری که در زندگی داریم بر همه سطوح زندگی ما تاثیر دارد. تحقیقات روانشناسی نشان داده است که چنانچه نیاز به عزت نفس ارضا نشود نیاز های سطح بالاتر مانند نیاز به پیشرفت و خود شکوفایی ِمحدود و ناشکفته باقی میمانند . اگر ما در زندگی هیچ چیز نداشته باشیم اما دارای عزت نفس باشیم مسلما همه چیز را بدست خواهیم آورد.

 

 

 

1-4- هدف تحقیق

 

1-4-1- هدف کلی تحقیق:

 

تعیین رابطه میان عزت نفس و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دانشگاه ازاد اسلامی . در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی

 

 

 

1-4-2- اهداف جزئی تحقیق:

 

1. تعیین میزان عزت نفس دانشجویان دانشگاه ازاد اسلامی . در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی

 

2. مقایسه عزت نفس دانشجویان در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی

 

 

 

1-5- فرضیات تحقیق:

 

1- میان عزت نفس و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دانشگاه ازاد اسلامی . در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی  رابطه ای مثبت و معنی دار وجود دارد .

 

 2- میان عزت نفس دانشجویان دختر و پسر دانشگاه ازاد اسلامی . در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی تفاوت معنی داری وجود دارد .

 

3 – میان پیشرفت تحصیلی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه ازاد اسلامی . در رشته های روانشناسی و علوم تربیتی تفاوت معنی داری وجود دارد .

 

 

دانلود پایان نامه بررسی تاثیر میزان عزت نفس بر پیشرفت تحصیلی دانشجویان گروه روانشناسی دانشکده علوم اجتماعی






تاریخ : شنبه 94/12/8 | 10:40 صبح | نویسنده : حسن کاظمی | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • باشگاه نجوم